Ljus är viktigt i din inredning

Ibland känns det som att hur mycket man än försöker att fixa och dona i hemmet, så lyckas man ändå aldrig skapa en mysig inredning. Men vad är det egentligen som behövs för att skapa det där inbjudande hemmet? Faktum är att du med några enkla medel snabbt kan skapa både en personlig, stilig och mysig inredning. En av de absolut viktigaste delarna i en fin inredning är ljus. Alltså belysningen. Rent praktiskt skulle du faktiskt kunna göra ett helt tomt rum mysigt, genom att sätta ut ljus på rätt ställen.

Om du placerar ljus högt upp i ett rum kommer rummet såklart att lysas upp ordentligt, men det är inte här man placerar mysbelysningen. För att göra rummet sådär härligt och mysigt ska du istället placera ut ljus lite längre ner mot golvet. Oftast är det dock snyggast att exempelvis ha en taklampa som du kan lysa upp hela rummet med, en snygg bordslampa i midjehöjd och spottar eller möjligtvis en fin golvlampa. Beroende på när och hur du vill använda rummet kan du tända de olika lamporna.

Lys upp med ljus i hyllor

Ibland glömmer man bort att ljus även kan placeras inuti hyllor eller i skåp, men faktum är att detta är perfekta ställen för ljus. Det kanske verkar bökigt att sätta upp spotlights i hyllor, men idag kan du köpa spottar som du enkelt fäster med en stark tejp. Om du sätter upp belysningen inuti ett skåp kan det räcka som belysning i ett mindre rum. Ljuset blir dovare och mjukare än exempelvis en stark taklampa.

I sovrummet gör ljusslingor väldigt mycket för mysfaktorn. Ljusslingor kan du köpa för en billig peng på exempelvis IKEA, men även Biltema och andra större affärer säljer produkten. Ljusslingor är väldigt smarta eftersom du kan ha de nästan överallt. Du behöver inte sätta upp lamporna utan kan exempelvis placera de i en glasburk. Kom ihåg – inredning ska vara roligt och personligt, därför är det bara din egen fantasi som sätter gränserna.

Ljus utplacerat på rätt ställen skapar en mysig inredning