Inredning kan bli mysig med enkla detaljer

Känner du att hemmet inte är fullt så mysigt som du önskade att det var? Att inreda kan vara svårare än de flesta tror, men vi ska hjälpa dig få förståelse i hur du snabbt ökar mysfaktorn hemma. Till att börja med behöver inredning verkligen inte vara dyrt. Med några enkla medel, lite förnyelse av gammalt och fynd på loppisar, skapar du snabbt en mysig och personlig inredning. Några faktorer som förhöjer mysfaktorn och även gör ett rum mer inbjudande är belysning, textiler och växter. Tre enkla saker alltså som inte alls behöver kosta mycket pengar.

Förnyelse är roligt när det kommer till inredning och dessutom är det lätt att ändra känslan i ett rum. Om du exempelvis vill förändra ditt sovrum kan det räcka med att köpa nya lakan, några snygga prydnadskuddar, en mysig pläd och köpa billiga ljusslingor. För en större förändring i din inredning kan du även prova att möblera. Just i sovrummet är det viktigt att du håller det rent och städat. I sovrummet ska du kunna vila, något som kan vara svårt när det ligger saker överallt. Satsa därför på snygga förvaringslådor. Dessa blir en fin detalj i din inredning samtidigt som de fyller en funktion. Köket som även kallas hemmets hjärta är lite svårare att få till billigt då det oftast är väldigt dyrt att renovera köket. Några bra tips är att köpa vitvaror i samma färg så allt går i samma färger. Att måla luckor är också väldigt populärt och behöver inte kosta en förmögenhet.

Skapa en personlig inredning med enkla medel

Om du vill sätta din egen prägel på din inredning kan du skriva ut bilder på nära och kära. Det enda du sedan behöver är ett tunt rep (eller tjockt snöre) och klädnypor. Sätt sedan upp snöret på valfritt ställe (exempelvis ovanför sängen) och sätt upp bilderna med hjälp av klädnyporna.

Om du vill få en mer inbjudande känsla i hemmet är det växter som gäller. På IKEA kan du köpa billiga och tåliga garderobsväxter. Garderobsväxter är väldigt bra om ditt hem inte är så ljust eller om du inte har tid att fixa med växterna. Denna sortens växter kan stå i skugga och behöver varken särskilt mycket skötsel eller vatten. Sätt växterna i fina krukor och placera ut lite här och var.

Inredning som är trivsam skapar du med fina detaljer